logo
Tandtechniek van Beijsterveldt
Stationsstraat 42
5121 ED Rijen
info@ttlvanbeijsterveldt.nl  
Bel voor info of een afspraak:
(0161) 227 663

Hieronder treft u een aantal veelgestelde vragen. Mocht u een vraag hebben die u niet beantwoord ziet, neem dan gerust contact met ons op.

Vragen over het kunstgebit

Wie maakt bij u de kunstgebitten?

De tandprotheticus meet de prothese aan (happen, hoogte, vorm tanden kleur enz.). De tandtechnieker maakt met die gegevens het “kunst”-gebit.

Hoe lang gaat een gebitsprothese mee?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren zoals kauwkracht, onderhoud, ruimte in uw mond, maar ook het slinken van de kaak speelt een rol. De zorgverzekering gaat uit van ongeveer 8 jaar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor een nieuw kunstgebit?

Het “aanmeten” van een goed gebit gaat in vijf stappen. Afdruk nemen (happen), precisie afdruk, beet bepalen en tanden uitkiezen (kleur en vorm), passen in was (erg belangrijk voor de esthetiek en uw mening), plaatsen van de nieuwe gebitsprothese.

Mag ik zelf de kleur en vorm van mijn nieuwe tanden kiezen?

Ja, en omdat wij veel verschillende tandensets op voorraad hebben kunt u, eventueel met uw partner, bij ons uw keuze bepalen waarbij de tandprotheticus u ook nog deskundig adviseert.

Zijn er mogelijkheden voor een extra luxe prothese?

Ja, wij kunnen uw prothese nog extra luxe uitvoeren met bijvoorbeeld superwitte porseleinen tanden (bleach elementen) of een gouden tand of kies of een stukje goud “inlaytje” (informeer naar de extra kosten).

Als mijn gebit loszit moet ik dan altijd een nieuwe?

De tandprotheticus kan beoordelen of de prothese versleten is of dat het volstaat om hem op te vullen (rebasing) voor een betere pasvorm.

Wat is een rebasing?

Door opnieuw in uw bestaande prothese te happen en dat in kunststof om te zetten gaat het gebit weer vaster zitten.

Kan ik ook terecht voor reparatie aan mijn kunstgebit?

Ja, loop zo bij ons binnen of neem telefonisch contact met ons op. Meestal is hij binnen enkele uren voor u gerepareerd.

Vragen over het klikgebit en implantaten

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit wordt vastgeklikt op minimaal twee implantaten (kunstwortels), meestal bij mensen die last hebben van een loszittend kunstgebit. Vaak in de onderkaak, maar boven komt ook wel voor.

Wat zijn implantaten?

Implantaten zijn kunstwortels. Deze worden na onderzoek onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst door een implantoloog. Na ongeveer 3 maanden zijn deze vastgegroeid en wordt bij ons begonnen met het aanmeten van het klikgebit. U kunt tijdens heel deze behandeling uw bestaande prothese blijven dragen.

Wie gaat het klikgebit aanvragen voor mij bij de zorgverzekering?

Dat gaan wij voor u doen, samen met de implantoloog, na onderzoek van uw mond en kaakhoogte om te kijken of het mogelijk is.

Hoe vaak moet ik langskomen voor een klikgebit?

Voor het klikgebit zelf vijf keer, net als bij een normaal gebit. Hieraan vooraf één keer bij ons en twee tot drie keer bij de implantoloog.

Het hele procedé duurt ongeveer 5 maanden. Onderzoek, aanvragen, implantaten, maken klikgebit. Tijdens heel de behandeling kunt u uw bestaande prothese blijven dragen.

Vragen over de kosten en vergoedingen

Wat kost een kunstgebit?

De prijzen van kunstgebitten, implantaten en protheses vindt u op deze pagina. Let hierbij op dat het afhangt van uw verzekering hoeveel u hiervan moet betalen. Hier vindt u een aantal voorbeeldberekeningen.

Wat en hoeveel is de eigen bijdrage?

De eigen bijdrage is dat gedeelte dat niet binnen het basispakket valt. Voor een boven- en onderprothese is dat ± 250,- euro. Voor alleen een boven- of ondergebit ± 125,- euro. (zie ook “Ik heb een tandartsverzekering”).

Wat en hoeveel is het eigenrisico?

In 2021 verrekent uw zorgverzekering de eerste 385,- euro met u als verplicht eigen risico, wanneer u een beroep doet op de zogenaamde tweedelijnszorg zoals specialist, medicijnen of opname in een ziekenhuis. Hier vallen ook onze kosten onder.

Ik heb een tandartsverzekering. Wat betaal ik dan voor een gebitsprothese?

Dat is per zorgverzekering verschillend, maar u krijgt boven op de basisvergoeding van 75% ook nog gedeeltelijk of heel uw eigen bijdrage vergoed. Klik hier voor de verzekeringsinfo.

Vergoedt de zorgverzekering ook een klikgebit voor mij? En hoeveel?

Meestal wel en het kost u ongeveer hetzelfde als een gewoon kunstgebit, maar dat kunnen wij pas beoordelen als wij een inspectie van uw mond en bestaande prothese hebben uitgevoerd. (Maak hiervoor een telefonische afspraak of kom langs op het in loopspreekuur)

Kunt u voor mij rechtstreeks bij de zorgverzekering declareren?

Bij de meeste zorgverzekeraars declareren wij rechtstreeks. De eigen bijdrage verrekent de zorgverzekering dan later met u.

Vragen over wie, wat, hoe, waar en service

Bent u gediplomeerd en officieel erkend?

Ja, zowel onze tandprotheticus als onze tandtechniekers zijn gediplomeerd. De tandprotheticus is aangesloten bij de ONT en wordt erkend door alle zorgverzekeraars.

Wat is een tandprotheticus?

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten van kunstgebitten.

Wat is een tandtechnieker?

Een tandtechnieker is een specialist in het vervaardigen van alles wat met “kunst”-tanden te maken heeft.

Wat moet ik meebrengen als ik de eerste keer bij u langskom?

Uw zorgpas en een identiteitsbewijs. Als zorgverlener zijn wij verplicht om de gegevens te controleren. En een goed humeur natuurlijk.

Kan ik met rollator of rolstoel bij u binnen?

Ja, wij hebben daar een speciale voorziening voor aangebracht.

 

oprijplaat

Kan ik altijd langskomen voor extra info?

U kunt tijdens kantooruren altijd bij ons binnen lopen of bellen voor nog extra informatie.

Wat zijn de openingstijden en inloopspreekuren?

Zie de pagina “Contact

Krijg ik garantie en service op mijn nieuwe prothese?

Ja, want wij zien u graag later weer bij ons terugkeren als tevreden klant.

Tandtechniek van Beijsterveldt